ADAPTIVE REUSE STUDY FOR FORMER MILLER JUNIOR HIGH SCHOOL

with GunnLevine Architects

Like other schools built in the 20s, the Miller school was in need of a large parking lot and one, if not more, barrier free entrance. The current design highlights an entry mall concept with a carefully controlled south parking lot. This mall would create a great vista to the formal front facade when one approaches the school. It would also provide a secured drop-off zone along the mall. The mall would be sloped towards the new entrance, thus making it possible for an ADA entrance at the existing first floor level. The new entrance foyer would be made transparent, therefore visually connecting the two parking lots and it would be lit like a beacon at night.

Miller Junior High School

Advertisements
Posted in: