A Finely Crafted Pedestrain Walkway Through a Parking Lot at Huntington University

21 Sep

The artistic experience at Merillat Centre For The Arts begins way before you enter the building. This finely crafted pedestrian walkway has successfully integrated with the surface parking lot. With its brick-paved surface, lines of trees and streetlights on each side, one can hardly tell he is indeed walking inside a parking lot. This depressed walkway has justified the positioning of the centre. It creates a vista to the building, making its composition more attractive and powerful. Saarinen would have appreciated it.

merillat centre for the arts, huntington university, huntington, indiana – 4:07pm, may 7, 2011

Advertisements

2 Responses to “A Finely Crafted Pedestrain Walkway Through a Parking Lot at Huntington University”

  1. readerareadevelopment September 21, 2012 at 2:42 pm #

    Trees, landscaping, and human scale lighting in a parking lot…what a novel idea! Why is it always Colleges/Universities that care about what a place looks like? I don’t often “like” pictures of parking lots, but a good written assessment!

    • kam September 24, 2012 at 7:12 am #

      Thanks for the “web visit”! I enjoy visiting college campus more than american cities because it is safe, populated with people, busy and have good-and-free museums. Unlike the old downtowns, American schools have so much money to spend on maintaining and updated their facilities. This phenomenon is just amazing!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s